Transmodulatori

T.0X: talenat i efikasnost. Televes transmodulatori se koriste za konverziju formata prenosa TV paketa, tj za promenu tipa modulacije signala u okviru glavnih stanica KDS i ZAS sistema, za hotelske sisteme… Transmodulatori T.0X serije omogućavaju konverziju sa praktično bilo kog na bilo koji tip modulacije, kompaktni su, brzi i efikasni i ostvaruju sve profesionalne zahteve. Osim transmodulacije, vrše i odabir izlazne frekvencije. Proizvode se na potpuno automatizovanoj proizvodnoj liniji čime se obezbeđuje vrhunski kvalitet proizvoda.

Za napajanje se koriste PSU moduli za napajanje jednog T.0X uređaja (npr. Televes ref. 562802) ili neki od PSU modula za napajanje više T.0X uređaja istovremeno (npr. Televes ref. 5629). Koliko se T.0X uređaja mogu istovremeno napojiti sa jednim PSU određuje maksimalna struja koju PSU može da preda i ukupna potrošnja struje datih T.0X uređaja.

T.0X uređaji se mogu montirati na šine ref. 5071 i smestiti u okviru specijalnih Televes ormarića za glavne stanice (npr. Televes ref. 5072xx), ili se mogu montirati u rek ormare uz pomoć okvira za montažu u rek ormare (Televes ref. 5301, koji zauzima 5 rack jedinica – 5RU). Signali sa više transmodulatora mogu se spajati kaskadnim vezivanjem transmodulatora, uz pomoć loop ulaza i izlaza i spojnica, ili se mogu, npr. putem 7u1 kombajnera Televes ref. 565002 koji se montira u rek orman kombajnovati za dalju distribuciju kroz mrežu. Zbog toga, rešenja glavnih stanica baziranih na uređajima T.0X izuzetno su fleksibilna i skalabilna.

Transmodulatori : satelitski ulaz ( DVB - S / S2 )

Transmodulatori : zemaljski ulaz ( DVB - T / T2 )

  • Twin transmodulator ref. 565201: DVBT/T2 – DVBC; do 2 izlazna QAM multipleksa + CI slot; sa remultipleksiranjem (odabir TV kanala sa do 2 multipleksa digitalne zemaljske televizije)